Green Stop Main Logo

Standardiserad laddning av Megawatt

Vid US-EU Trade and Technology Council i Luleå den 31 maj 2023 har de båda regeringarna kommit överens om att det ska finnas en gemensam internationell standard för megawattladdningssystem (MCS). Denna överenskommelse om ett universellt laddningssystem kommer att minska tillverknings- och distributionskostnaderna avsevärt.

”Detta avtal markerar en viktig milstolpe i utvecklingen av ett omfattande nätverk av laddstationer för tunga fordon. En standardisering av megawattladdningssystemet är avgörande för en snabb utrullning av laddstationer och när MCS väl finns tillgängligt i stor skala kommer det att revolutionera transportsektorn”, säger Otto Werneskog, VD och grundare av Green Stop.

Megawattladdning kommer att förändra mobilitetssektorn för tunga fordon genom att göra det möjligt för lastbilar och andra tunga fordon att snabbladda under sina obligatoriska vilotider. Denna banbrytande lösning kommer sannolikt att lanseras 2024, och flera pilotprojekt pågår för närvarande. Green Stop är angelägna om att installera MCS längs viktiga motorvägar och vägar.

Läs mer: https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2023/05/31/u-s-eu-joint-statement-of-the-trade-and-technology-council-2/

https://new.abb.com/news/detail/103008/abb-e-mobility-and-scania-successfully-undertake-first-test-in-development-of-megawatt-charging-system
https://www.scania.com/group/en/home/newsroom/news/2022/megawatt-charging-in-sight.html
https://www.charin.global/technology/mcs/

Fler nyheter