Green Stop Main Logo

Green Stop expanderar till Amerikas Förenta Stater

Green Stop expanderar till USA för att tillhandahålla nödvändig laddinfrastruktur för elfordon

Green Stop har nyligen registrerat sitt helägda amerikanska dotterbolag Green Stop Solar and Charging Inc. Genom att lansera den amerikanska hemsidan är bolaget angeläget om att börja utveckla projekt i USA och söker särskilt efter markägare som är intresserade av att hyra ut sin mark till Green Stop och i sin tur erhålla stabila långsiktiga intäkter genom produktion och distribution av förnybar energi. Green Stop bedömer att det finns en stor efterfrågan på snabbladdning för både personbilar och tunga fordon i USA. Särskilt längs de stora motorvägarna är det ont om laddningsmöjligheter och behovet är akut.

Nya lagförslag från Vita huset, särskilt infrastrukturlagen och lagen om inflationsminskning (IRA), syftar till att bekämpa klimatförändringarna och investerar därför kraftigt i elektrifieringen av transportsektorn. Till 2030 strävar den amerikanska regeringen efter att ha ett nationellt nätverk av 500.000 laddningsstationer för elfordon längs de amerikanska motorvägarna. Idag finns det totalt 130.000 laddstationer, så det finns en stor marknadspotential.

”Att kombinera solenergi med laddstationer för elbilar är bara ett logiskt steg för att säkerställa en självbärande affärsmodell som genererar stabila inkomster för våra partners och har en positiv inverkan på vår planet”, säger Werneskog.

Läs mer: https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2023/02/15/fact-sheet-biden-harris-administration-announces-new-standards-and-major-progress-for-a-made-in-america-national-network-of-electric-vehicle-chargers/

Fler nyheter